Aasa Gjestvang (Sp) i Stange vil fjerne eiendomsskatten. men så kom det et forbehold – den er vanskelig å ta helt bort, men det er mulig å redusere.

Om hvordan Sp vil finansiere svarer hun følgende: Blant annet. redusere sykefraværet med 30 prosent. Dessuten ha en ordentlig gjennomgang av driften i Stange. Det har vi aldri hatt påstår hun. Nå er det viktigere enn noen gang. Ap kan ikke bare legge til driftstiltak som ikke er finansiert, hevder Gjestvang.

Hvordan i all verden skal Gjestvang klare å redusere sykefraværet – med 30 prosent? Hvor får man sånne ideer fra? Regner med at administrasjonen i Stange kommune og de ansatte er opptatt av sykefravær og hva man kan gjøre for å redusere det.

Det er friske utspill fra en som har vært med i kommune- og fylkespolitikken lenge. Hvorfor har ikke disse framstøta kommet før? Forunderlig. Hun må jo ha blitt prega av politiker Gihlemoen i Frp. Han går jo enda lenger. Faktisk å kutte eiendomsskatten helt. Og han er klar til å saldere og kutte for å få budsjettet i balanse. Interessante påstander og etter min mening noe i nærheten av «luftslott».

Det er ikke alle husstander i Stange som betaler eiendomsskatt. Hvis husstandens samlede inntekter er lavere enn 3G (kr 290.649) og den samlede formue, foruten den bolig man bor i, er lavere enn 1G (kr 96.883) vil en søknad om fritak for eiendomsskatt bli vurdert. Ap har i sitt program fryst eiendomsskatten.

Eiendomsskatten er som en rød klut og irriterende skatt. Det er jeg helt enig i. Men samtidig koster det masse penger å drive en kommune. Bare en av tingene man bruker masse penger på er en god eldreomsorg. Hjembaserte tjenester som gjør at de fleste får bo hjemme så lenge de kan. Bo og servicesenter osv.

Jeg håper Gjestvang og Gihlemoen – hvis de skulle «vinne» valget og inngå ektepakt – husker på alle de forskjellige kommunale institusjoner og drift som skal ha penger til drift.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.