Etter at Pihl i september 2014 fikk knappest mulig flertall i kommunestyret for sitt innspill om å legge ut Lunkelia som nytt utbyggingsområde, har ca 3.000 brukere av Lunkelia og Ringsaker-fjellet protestert mot denne omdisponeringen.

Dette er en ny omstendighet i forholdet til det som forelå da kommunestyret behandlet saken – og en omstendighet som ordfører Anita Ihle Steen allerede har uttalt at vil bli tillagt vekt under kommunens forestående behandling av Pihls oppfølgende forslag til reguleringsplan.

Som stor grunneier på både Sjusjøen og i Ringsaker-fjellet må det kunne legges til grunn at Pihl har andre områder som kan bygges ut, uten at omdisponeringen av disse reiser de samme problemene som eventuell utbygging av Lunkelia gjør.

Her bør «noen» se nærmere på en slik løsning og jeg tillater meg å oppfordre Pihl, Ringsaker kommune og fylkesmannen i Hedmark til «å ta en prat» - og det «lyt skje fort», med sikte på å finne en alternativ løsning som ivaretar alle berørte interesser på akseptabel måte. Jeg antar at både kommunen og fylkesmannen har tidligere erfaring med at slike uformelle samtaler kan være godt egnet til å løse opp i saker som ellers «er i ferd med å kjøre seg fast».

Her «gjeld det itte å snuble», det står om Ringsakers «arvesølv»! Bevar Lunkelia til glede for fremtidige generasjoner og bli enige om et annet og mindre følsomt utbyggingsområde! Det vil skape begeistring for lokaldemokratiet og en ansvarlig grunneier! Tore Gran

Trippel-Birkebeiner,

hyttebeboer på Sjusjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.