Hvor var HA lørdag, da det var et imponerende show på Hamar flyplass?

Lørdag arrangerte Hedmark flyklubb, Norges luftfartsforbund et kjempeflott flytreff/flyshow på flyplassen. Et imponerende opplegg utført på dugnad av flyklubben og fallskjermklubbens medlemmer.

Dette opplegget gikk også ut på å vise befolkningen hvor viktig plassen er her midt i Innlandet.

Her er det snakk om beredskap, luftambulanse/politihelikopter/seaking er her og refueler når de er/har vært med på aksjoner i nærområder, overføring av pasienter skjer av og til med ambulansefly her.

Så har man brannvaktordningen, hvor det offentlige sparer store summer, fordi flygere og observatører gjør dette gratis for klubben. Når det gjelder bedrifter, som det stadig blir flere av i Hamar-området, er det mer og mer vanlig at det brukes fly/taxifly i forretningsøyemed.

Jeg vet at Jula, Biltema og flere konsern, bruker fly i besøksøyemed/møtevirksomhet.

Så er det flyklubben/fallskjermklubbens aktiviteter blant de flere hundre medlemmene. Disse er tilknyttet Norges luftsportsforbund, som er en avdeling av Norges idrettsforbund.

Og litt fremover, er det vel mye som taler for at det kunne opprettes kortbanerute, for eksempel til Bergen/ Trondheim.

For de som er avhengig av å reise og samtidig spare tid i jobbsammenheng, er det masse tid å spare ved utreise fra Hamar, istedenfor først å dra til Gardermoen, lang innsjekking der, og så videre til Bergen.

Og nå er det også en enorm utvikling med stadig mer miljøvennlige og støysvake fly, og en har kommet langt når det gjelder elektriske fly. Skuffende at HA ikke var på flyplassen, og fikk formidlet alt dette. Dette er viktig ikke bare for Hamar, men for store områder rundt Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.