I dette innlegget har vi først noen spørsmål til Geir Bjørnar Smebye, og deretter en kommentar til bildet som illustrerer innlegget 1. desember.

Noen spørsmål: Smebye forholder seg ikke til vår illustrasjon som bygger på JBVs «Tegningshefte Hamar», og som viser at det ikke blir noen åpen kulvert mot vest. Han påstår igjen at det kommer til å bli en åpen grøft som det skal legges lokk over. Hvor har han det fra? Hvorfor får vi ikke en saklig og faglig kommentar til det som er hovedpoenget i vårt innlegg?

LES Geir Bjørnar Smebyes innlegg her.

Smebye nevner også noe om løsmasser og myr i tunneltraseen vestover som vil kreve åpne områder. Hvor har han det fra? Det er fjell over tunneltraseen hele veien.

«Vestløsningen vil gå gjennom et vesentlig lengre tettbebygget område enn øst», skriver han. Ja, det er klart, men hva betyr det når sporet går i tunnel i berg under jorda? Det vi og han burde være opptatt av, er traseen i øst som går gjennom bebyggelse i dagen og dermed i stor grad raserer hus og næringseiendommer.

En kommentar: I innlegget brukes et reportasjebilde fra HA som eksempel på hvordan det kan komme til å se ut under utbyggingen. Det er ikke Smebye, men HA som har satt inn bildet med teksten: «Anlegg: Det tar plass å bygge veg eller jernbane. Bildet er fra Strandlykkja for noen år siden.»

Vi mener bildet gir et lite relevant inntrykk av hvordan følgene av utbyggingen blir uansett trasévalg. Bildet passer etter vår oppfatning best som en illustrasjon på det som vil skje ved Vikingskipet, om det kommer til å bli aktuelt. Der vil det bli svært store utfordringer både for veg og jernbane.

Avslutningsvis: Geir Bjørnar Smebye skriver at «Skal vi debattere faktaorientert, er det viktig å lese og sitere hele setninger.» Dette er vi helt enig i, men vi vil legge til at det for alle er viktig å forstå hva som er faktabasert og faktaorientert informasjon før man i det hele skriver hele setninger, ellers kan det lett bli avsporinger og linjeskift fra det ene innlegget til det andre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.