Takk til Roy V. Andersen for informativ lesning i HA 9. januar som svar på mitt innlegg 4. januar. Ikke fordi det forandret på mitt syn, men…..

Takk fordi han skriver at jeg er ærlig. Det er ikke den verste kvaliteten et menneske kan ha. Og et av budene (husker ikke hvilket) sier: «du skal ikke lyve» – sjøl om det hender at jeg tar til hvite løgner av og til, det skal innrømmes.

Midnattsgrøsseren er ikke lenger på mitt nattbord. Den er utlest og har måttet bytte plass med en ny bok som jeg fikk i julegave. «Hvordan lære å stå for sine valg», heter den. Jeg har ikke lest så mye i den, da jeg stort sett kan det der med å stå for mine valg.

Andersen skriver at Luther ikke trodde på sjelens udødelighet, men kroppens udødelighet. Hmmm…. er ikke enig, tror omvendt jeg. At den fysiske kroppen skal gjenoppstå er for meg komplett umulig. Hva skal vi med en kropp uten sjel? Det er vel astrallegemet han sikter til kanskje? Da er vi enige. Jeg tror at sjela lever videre. Og dersom den fysiske kroppen gjenoppstår uten sjel….får vi en ny sjel tildelt da? Totalt hjernevasket? Niks, dette tror jeg absolutt ikke på, Andersen!

Gud lar oss beholde sjela for å lære av våre feil i dette jordelivet. For også det tror jeg på - flere liv. I både himmel og på jord. Reinkarnasjon som det heter. Jeg tror at hvert liv er en skole, et trappetrinn, helt til vi er noenlunde klar til å se sammenhengen i altet. Og verdige nok til å gå videre til en enda høyere dimensjon. Med Guds velsignelse og de syv erkeenglenes smil og støtte på veien. Sjøl om erkeengel Mikael ruver høyest i hierarkiet, er de seks andre heller ikke å kimse med. Særlig ikke Gabriel ….han er jo budbringeren til oss mennesker mens vi lever her på jorda. Visste du det, Andersen?

Andersen skriver også at et under kan skje dersom jeg får tilbake barnetroen om en godslig mann med hvitt hår og skjegg. Om en sender en bønn opp til denne mannen og i tillegg leser bibelen kan altså et under skje. Hver bidige dag er for meg et under. Hver blomst, spirende løv, fallende snøfnugg, hvert menneske og hvert et dyr….et under. Hva mer kan jeg forvente?

Men takk for tipsene uansett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.