Den siste tiden har det vært en diskusjon i HAs spalter om dette. Striden står om hva helseministeren egentlig vedtok i foretaksmøtet 8. mars i år.

Vedtok han plassering ved Mjøsbrua eller gjorde han ikke?

I vedtaket står det: «Foretaksmøtet godkjenner at Helse Sør-Øst RHF kan endre framtidig sykehusstruktur i Sykehuset Innlandet i tråd med sitt framtidige målbilde for Sykehuset Innlandet HF, jf. sak 005-2019 med tilhørende vedtak i styret i Helse Sør-Øst RHF. Dette innebærer en samling av spesialiserte funksjoner innen somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling i et nytt akuttsykehus, Mjøssykehuset…»

Det står ingenting om at sykehuset skal plasseres ved Mjøsbrua. Det står imidlertid at Helse Sør-Øst kan endre sykehusstrukturen i tråd med sitt vedtak. I vedtaket står det:

«Styret forutsetter at alle spesialiserte funksjoner innen somatikk, somatisk virksomhet fra to av dagens sykehus, og sykehusbaserte tjenester innen psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling inngår i utredningen av virksomhetsinnholdet i et nytt Mjøssykehus ved Mjøsbrua...»

Det betyr at det er riktig at helseministeren ikke uttrykkelig har nevnt Mjøsbrua i sitt vedtak.

Samtidig viser han til Helse Sør-Østs vedtak som plasserer sykehuset ved Mjøsbrua. Han ber Helse Sør-Øst arbeide videre i tråd med dette vedtaket. Dermed har han indirekte vedtatt lokalisering ved Mjøsbrua.

Altså er det kanskje ingen som lyver. Det får være opp til den enkelte å bedømme.

Jeg mener uansett at helseministerens vedtak er litt uklart når det gjelder lokalisering. Spørsmålet er om det er bevisst eller ikke.

Kan han svare på det, mon tro?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.