De fleste har nå forstått alvoret med at Hamar er flyttet fra indre til ytre IC- triangel. De fleste har også forstått at statsministerens uttalelser på Skibladnerbrygga var et utspill i valgkampen, helt uten forpliktelser. De fleste har lest eller hørt at BaneNor vil bygge dobbeltsporet i Ringsaker før traseen gjennom Hamar og at dobbeltsporet gjennom Hamar er utsatt til etter 2029. Det er ille for Hamar.

Når de to største partiene i Hamar, Ap og BBL, ved sine ledere, sier til HA at den nye planprosessen er viktig for å få fram ny informasjon, er dette et godt utgangspunkt for at en ny planprosess vil føre fram til en avgjørelse.

Det gjenstår å se om Hamar Arbeiderblad også vil følge en slik linje. Det er viktig at lokalpressen spiller på lag med de løsningsorienterte aktørene i ny prosess.

For å unngå ørkesløse omkamper som vil hindre byutvikling og skape ny usikkerhet om båndlegging, må det vedtas en kommunedelplan for trase som er rettskraftig senest i 2020. Da går toget for å bli med i rulleringen av NTP 2017- 2029. Derfor er det gode signaler når ordfører Einar Busterud varsler god dialog med BaneNor.

Når Knut Fangberget fortsatt omtaler vedtaket i kommunestyret 21. desember 2016 som forpliktende, er dette ikke en forståelse som deles av mange. Vedtaket i kommunestyret i desember 2016, er kjent ugyldig av Kommunal og moderniseringsdepartementet og er derfor nullet ut.

De to største partiene i kommunestyret har forstått realitetene i saken og sikrer, etter det en kan forstå, Hamar en god planprosess. Da blir det ikke avgjørende at Venstre og Høyre i Hamar velger å holde på tidligere standpunkter før planprosessen er startet. Men det er ganske uforståelig om Knut Fangberget har støtte i sitt parti for en slik linje fram mot valget i 2019.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.