Regjeringens «Produktivitetskommisjon» ledes av økonomiprofessor og tidligere Unge Venstre formann Jørn Rattsø. Han og kommisjonen er enig med sin oppdragsgiver, de blåblå, om at den norske samfunnsmodell trenger en sterk sentralisering. Det gjelder både kommunereform og næringslivet ellers. De får mye motbør med fakta om at vi stort sett, har en god kommunestruktur med et velfungerende lokaldemokrati. Undersøkelser viser at de største kommuner ofte har de dårligste tilbud til befolkningen. Dette bryr ikke Rattsø og regjeringen seg om. Deres «elefantsyke» lar seg ikke kurere med fornuftig argumentasjon.

Vi som ikke er enige med dem får høre det. Sist i «Klassekampen» 13. februar, der Rattsø spør i et intervju: «Hvorfor har venstresida blitt mest reaksjonær? Har det blitt radikalt å bevare». Det er fristende å si at «En tåpe kan spørre mer enn ti vise kan svare», men professoren er ingen tåpe, han vet godt hva han gjør. Han bruker sin faglige pondus til å stigmatisere oss andre som ikke lider av den blåblå «elefantsyken». Dette er både frekt og reaksjonært! Nå kan også professorer ta feil. Vi har hørt om den distre professor som på WC tok slipset ut av vesten og pisset i buksa. Slik kan det gå når en tar feil av virkeligheten.

Mange kommuner skal ha folkeavstemning om de vil inn eller ikke i en storkommune. Dette er vel og bra. Så kommer regjeringen på banen ved statsråd Sanner og forkynner at om en slik avstemning sier nei til sammenslutning så vil han gi ordførerne beskjed om at de skal slå seg sammen likevel. I tillegg lanserer regjeringen et nytt inntektssystem for kommunene som straffer dem som ikke slår seg sammen. Dette er en forakt for demokratiet og reaksjonært. Det vi får med en blåblå kommunereform er et stort kommunalt byråkrati og et sterkt svekket lokaldemokrati. Det er å sette byråkratiet og ikke mennesket i sentrum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.