Skjønt vi er mange som er skyldige i mye mer, ifølge HA: De «fleste» er «sinte, middelaldrende menn på over 35 år». «Det er noen damer også, men hovedsakelig menn. Det er utelukkende voksne folk». HA bistår med å sirkle inn de mistenkte.

Natur og Ungdoms debattinnlegg med utspillet om hets og sjikane kan du lese her.

LES OGSÅ: Unge skremt vekk fra debatten.

Her er noe av det andre vi har gjort: Vi har møtt Natur og Ungdom med «ufine hersketeknikker», vi har «stadig undertrykt» Natur og Ungdom, vi har fortalt hvor «dumme» de er fordi de «er så unge» og vi har spredt «hat i kommentarfeltet».

Det er rart med det, men julestemningen blir ikke den samme med dette hengende over seg. På jobb, på butikken og i barnehagen føler vi behov for å si at det er ikke meg. Eller vil det virke mistenkelig? Hvorfor forsvarer han seg? Kanskje best å late som ingenting?

Mens vi lurer på dette kommer HA med en ny spiker i kista: «Roser modig debattutspill» og «Full støtte til Natur og Ungdom», står det. Det er selveste fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) som uttaler seg. Hun som er øverste sjef for noen av barna våre på videregående skoler:

«Dette har jeg ventet lenge på. Jeg heier så absolutt på Natur og Ungdom», sier hun. Gruppeleder Thomas Langeland Jørgensen (Ap) i Hamars største parti heier også: «Jeg heier på dem og håper at de får bidra til debatten uten å måtte oppleve personkarakteristikker».

LES intervjuet med Aasa Gjestvang og Thomas Langeland Jørgensen her.

Den tredje dagen har HA ikke overraskende ryddet plass for et leserinnlegg fra Briskebyen Velforening. Nå skal det ytterligere underbygges at alt som er skrevet om oss er sant: «Briskebyen velforening og de som har stått fram på våre vegne, har opplevd det samme».

LES Briskebyen velforenings innlegg her.

I HAs leder står det dog med nesten usynlig liten skrift: «Vi ser ingen grunn til å betvile opplevelsen til Natur og Ungdom-lederen, selv om vi nok kunne ha ønsket at han dokumenterte tilfellene hvor han opplever hets». Sjefredaktør Carsten Bleness har kanskje merket seg at vi i flere dager har forsøkt å legge igjen beskjeder om dokumentasjon.

LES HAs lederkommentar fredag 21. desember her.

I skrivende stund er det fredag 21. desember. Vi ber om følgende: Før julaften ringes inn må HA frambringe dokumentasjon på hvem som har gjort dette, eller komme med en beklagelse til middelaldrende Øst-tilhengere. Hvis ikke må Bleness også ta ansvaret for at julefreden ikke vil senke seg i mange hjem i Hamar-regionen. Vi som har best oversikt over den offentlige debatten på sosiale medier vil faktisk rose sakligheten i over 5500 kommentarer på vår egen Facebook-side, i løpet av de siste to årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.