Skal skogen i Klukhagan bygges ned? Debatten går heftig i HAs spalter. Og godt er det, all den stund sterke krefter vil ta fra byens befolkning dette fantastiske rekreasjonsområde, beliggende helt inntil tettbebyggelsen.

For randsonen i Klukhagan, den ytterste delen, er prosessen om utbygging i gang, selv om det på langt nær er gjort noe vedtak enda. Her kan det være snakk om bebyggelse i randsonen både mot vest, sør og øst.

«Jeg tror ikke alt dette vil bli bygd ut», skrev Hamars ordfører Einar Busterud i HA for en tid tilbake. En mer ullen uttalelse fra en ordfører og ordførerkandidat skal en lete lenge etter. Svært lenge.

Det er kommunevalg om noen uker, og alle har krav på å vite hva Busterud hans parti By- og bygdelista mener om saken. Busterud har jo for ikke alt for lenge siden furtet over at Ringsaker kommune har fått lov til å bygge ned mer matjord enn Hamar.

Og dessuten: Bevaring av skog er viktig i seg selv. FNs siste klimarapport vektlegger skogenes betydning for jordas klima sterkere enn noensinne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00