Et svar til Erling Søstuen.

La meg først be Søstuen om å lese mitt innlegg en gang til, for hans svar til meg er rent svada. Han må gjerne for meg ha sine meninger om temaet og historien, men å fremstå som et levende sannhetsvitne fra den industrielle revolusjonen, Tsar-tiden og den amerikanske «indianertiden», er vel noe drøyt for å si det mildt.

Disse delene av historien var nok lenge før noen av oss var påtenkt. Så jeg kan ikke se dette som noe annet enn et angrep på min person for at jeg påpeker dagens politiske fakta, noe som tydeligvis ikke faller i god jord.

Jeg lurer virkelig på om Søstuen er klar over at i hans innlegg florerer det av historieforfalskning, eller forsøk på den slags.

Det er selvsagt helt legalt å være politisk uenig med både Anders Lange og Carl I. Hagen, men ingen av dem har sagt «nei til skatter og avgifter», men i stiftelsesdokumentet og i Frps program står det at de er for «sterkt nedsettelse av skatter og avgifter», og det er noe helt annet. Det å tilskrive vårt velferdssystem til kommunister og sosialister, er en grov forenkling og historieforfalskning.

Vårt velferdssystem er kommet gjennom vedtak, forlik, og lovverk vedtatt av det norske storting, og med mange forskjellige regjeringer opp i gjennom historien. De første lover og vedtak kom allerede på 1800-tallet, altså før kommunister og sosialister eksisterte, og et av de siste store forlikene i Stortinget, var barnehageforliket som var tverrpolitisk, og opp igjennom historien kryr det av slike politiske forlik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.