Jernbanedebatten fortsetter med stor deltakelse. 25. april hadde Geir Bjørnar Smebye et nytt innlegg på vegne av hans 6.000 underskrivere. De vil ha jernbanefri strandsone. Det er dette som er tidens store kampsak. Selv blir jeg snart 97 år og vil aldri oppleve å kunne nyte denne nye strandsonen, men jeg spør meg selv og avisens lesere: Hvor er det blitt av fuglene?

Da jeg kom til Hamar var fuglereservatet interessant og viktig. Da storken kom hit for en del år siden var det en interessant begivenhet. Da Viking skipet ble bygget til Olympiaden var fuglevenner svært ivrige på at man måtte ikke glemme fuglereservatet.

I dag er det glemt. Smebye skriver om støy fra jernbanen hvis den går nær denne strandsonen som stort sett kan brukes bare en par måneder til badeliv. Men man tenker ikke på fuglene. Hvis stasjonen blir liggende ved Vikingskipet vil det følge med støy fra jernbanen og støy fra busser. drosjer og biler døgnet rundt. Hvor er ornitologene? Er fuglene uten interesse for dem også nå som strandsonen uten støy og bråk er førsteprioritet? Hva med trekkfugler som kommer fra nord? De vil måtte passere tog, drosjer, biler til alle døgnets tider med forurensning og støy.

Det ville være interessant om en ornitolog (hvis det finnes en slik i dag i Hamar) kunne skrive om sin mening om jernbanefri strandsone.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00