Det satte jeg pris på, og du skal ha anerkjennelse for ditt engasjement i saker her på Hedmarken, selv om jeg stort sett er uenig med deg. Jeg er ikke medlem i «Fremskrittspartiets venner».

I leserinnlegg skal man begrense seg. Et innlegg på ca 130 ord blir lite utdypende og du legger inn en del forutsetninger som ikke står i mitt innlegg. Derfor har jeg en god anledning til å utdype mine synspunkter.

LES OGSÅ: Frp leverer - fra en 1. til en 7. plass

Du husker sikkert like godt som meg hvordan Siv Jensen i beste sendetid på NRK proklamerte at med Fremskrittspartiet i regjering skulle bommene bort, og vi kunne bare kjøre gjennom uten å betale. Vi har erfart noe annet. Ja, vi har fått veier – det leverer Frp. Finansiert av bompenger og oljepenger over statsbudsjettet. Jeg kan leve godt med bompengene. Men jeg er av de heldige som kan tåle slike utgifter uten å måtte forsake noe. Men det er mange i dette samfunnet som opplever denne ekstraskatten som ei byrde som begrenser handlefrihet og livskvalitet, og som alltid er det disse menneskene som rammes hardest.

Og mitt anliggende med å løfte fram dette er at vi bygger motorveier for å ta unna en stadig økende trafikk, samtidig som vi vet (kanskje bortsett fra Frp) at vi av klimahensyn må redusere trafikken og få ned utslippene. Det vi ikke trenger nå, Johnsen, er mer motorveger og mer trafikk.

Hva er forresten Fremskrittspartiets klimapolitikk for tiden? Er klimaendringene menneskeskapt, eller tar 95 prosent av klimaforskerne feil? Jeg har blitt beskyldt for lettvint omgang med fakta av Frp. Det oppleves litt underlig.

Hvem nyter godt av regjeringens skattelettelser? Finansministeren sa at alle får mindre skatt. En lettelse i formueskatt på en promille, gir en millionær 1.000 kroner mindre i skatt. En milliardær (hvilket vi får flere og flere av), får 1.000.000 kroner mindre i skatt. Og de som ikke har formue, får ingenting. Og arveavgiften er borte. Det gjelder alle. Og hvem tjener mest på det? Selvfølgelig de som arver mest. De som ikke arver noe, får ingenting. Frps politikk gjør at de rike får utrolig mye mer. Mens forskjellene øker. Sist jeg hørte tall om dette, var forskjellene mellom de rikeste og de fattigste i Norge tilbake på samme nivå som før 1920.

Og hvor skal de som har mye gjøre av pengene sine? Bankene gir nesten ingen renter. Boliger derimot gir god avkastning. Du må gjerne si jeg avslører min kunnskapsmangel, men din forklaring forandrer ikke dette, Johnsen. De unge og ubemidlede skyves ut av markedet.

I stedet for å tilgodese de rikeste med skatteletter, tenk om middelklassen og de fattigste kunne fått disse pengene. De ville handlet og satt fart i økonomien i langt større grad enn de rikeste gjør, som har mer enn nok fra før.

Når det gjelder migranter, overtolker du det jeg sier. Jeg sier livet til de som er her har blitt vanskeligere med innskjerping av familieforening og forlenget oppholdstid for mindreårige for å få varig opphold. Allikevel har du rett. Jeg er ikke stolt av at vi har den strengeste asylpolitikken. Jeg er ikke stolt av hundretusener av syrere på grensa mot Tyrkia.

De har mistet alt de har bak seg og alt håp foran seg. De ber om vår hjelp og en ny start i livet. Vi har plass, vi har penger, men våre harde hjerter hindrer oss. For vi vil ha velferdsgodene våre for oss selv. Jeg innhentes stadig av tanken, det kunne vært oss.

Politikk styres av følelser og verdier. I mindre grad av kunnskaper. Vi lever i en globalisert verden. Skal det ha noen mening må vår solidaritet også strekke seg utover landets grenser og inn i framtiden til generasjonene etter oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.