Jeg ser hva Grete Solli skriver i HA 12. mars, men jeg vet også hva hun skrev i HA 10. mars 2015 og 19. mars 2015. Det å legge dobbeltsporet inn til Hamar stasjon i 2024, er ensbetydende med å velge korridor vest som trase gjennom Hamar. I fjor mente Grete Solli at trasevalg skulle skje etter en konsekvensutredning.

Man trenger ikke være spåmann, men det er mulig man må være SVer, jeg vet ikke, jeg har ikke prøvd noe annet. Men man trenger ikke å være spåmann for å forutse at Jernbaneverket ville måtte komme til å foreslå en midlertidig stopp av dobbeltsporet i Åkersvika. Det måtte de gjøre av hensyn til prosessen videre.

Det er ingen grunn til å legge skjul på at det er forskjellige meninger i de forskjellige partier om jernbanetrase, så også i Hamar SV. På grunn av dette, var det nødvendig for Hamar SV å samle seg om en felles uttalelse om saken før valget i 2015. Den sto på trykk i HA på valgdagen 11. september:

«For Hamar SV er det underordnet om dobbeltsporet kommer inn til Hamar stasjon innen 2024, hvis dette gir en dårlig løsning for sporet videre. Det overordnet viktige er at vi får en løsning som gir best muligheter for en bærekraftig utvikling av byen og regionen, som gjør byen til et godt sted å bo for alle, og som ikke minst gir det totalt beste miljøregnskapet. Dobbeltsporet er et viktig miljøtiltak, det er derfor viktig at miljø og miljøperspektivet skinner gjennom hele prosessen».

Jeg har minnet vår stortingsrepresentant Karin Andersen om dette. Nå må alternativene konsekvensutredes, og så må kommunestyret gjøre trasevalg. Så får vi se om dobbeltsporet i det hele tatt skal inn til dagens stasjon. Jernbaneverket legger nå opp til en god og demokratisk prosess. Denne prosessen vil Grete Solli og Arbeiderpartiet forkludre.

Av nysgjerrighet er jeg noen ganger inne på nettstedet til «Dobbeltspor snarest». Her ser vi at stortingsrepresentanter både fra Ap og Frp krever dobbeltspor helt til Lillehammer i 2030. De lover også finansiering. Vi tør da minne om at disse to partiene i dag tilsammen har 84 representanter på Stortinget. Det mangler altså bare EN for at dobbeltsporet skal være sikret framført til Lillehammer i 2030. Den ene representanten som mangler, finnes garantert.

Det er i denne sammenheng ganske uforståelig at de lokale representantene for disse to partiene skal være så defensive når det gjelder jernbanen, og bare kreve dobbeltsporet inn til Hamar. Hvorfor kan man ikke være med å kreve dobbeltsporet framskyndet til Brumunddal?Hva er egentlig agendaen din, Grete Solli? Og hva mener egentlig Arbeiderpartiet? Frykter dere en avstemning i kommunestyret?

Les også
DEBATT Jernbanedebatten i Hamar.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.