Det er nettopp gjort et vedtak om fotgjengerundergangen i Løten sentrum, et vedtak som de fleste løtensokninger er uenige i. For å gjøre det lettere for brukere av rullator, rullestol, folk med barnevogner, må det være mulig å fjerne trappene, og «slake ut» nedgangene så mye det går på begge sider?

Jeg har ikke målene, men det er ganske mye å gå på både til hjørnet av Family, og i retning Kildevegen på andre sida, for å komme ned til en akseptabel hellingsprosent, slik at det vil være trygt å gå. Som vern mot snø og is vil det nok trengs undervarme eller overbygg. Overbygg vil jo være en engangsinvestering. Dette måtte kunne gjøres til en brøkdel av prisen på 22 millioner, som helt sikkert ikke vil holde. Jeg har ikke sett at denne muligheten er utredet, men jeg har kanskje fulgt for dårlig med.

Maling av undergangen er en enkel sak, men det er ikke så mange åra siden vegger og tak var tapetsert med tabuord. Så var det vel elevene ved Østvang skole som pyntet opp til slik det er i dag, og som jeg synes er akseptabelt. Family skal så vidt jeg skjønner få erstatningsparkeringsplasser på godshussida.

Hvis du da kommer vestfra, skal du istedenfor å kjøre inn på nåværende parkeringsplass, rett utenfor inngangsdøra til Family, kjøre rundt om den farlige undergangen og parkere på andre sida. Da får du ikke krysse jernbanesporet, men må gå hele runden om den nye undergangen, og komme opp ved stasjonen, og tilbake til Family. Lettvint og praktisk? De fleste løtensokninger er uenige i dette vedtaket, og kan ikke skjønne at dette blir en berikelse for Løten sentrum.

Det skal bli interessant å følge med på om prosjektet kan ferdigstilles i november, og hva den endelige prisen blir.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00