Werner Christie går langt i å sammenligne julegaver med å betale skatt. En stor forskjell på skatt og julegaver er: Julegavene bestemmer vi selv hvem som skal få. Vi bestemmer også hvor mye vi penger vi bruker på hver enkelt mottaker. Skatten er bestemt på forhånd og hvordan pengene fordeles er utenfor vår myndighet. Det nærmeste vi kan komme er hvilken stemmeseddel vi benytter når det er valg.

Werner Christie skriver også om tillit mellom folk i samfunnet. Det han ikke nevner er at et etnisk og kulturelt homogent samfunn i utgangspunktet har et fellesskap som innbyr til tillit. I et homogent samfunn som Norge har vært har vi alle kunnet se at ved å betale skatt, så har vi fått tilbake når vi har hatt behov for det.

Når det nå ventes innvandring opp mot 100.000 personer neste år, og det vil neppe bli færre personer de påfølgende årene, så vil dette prege bruken av offentlige midler betraktelig. Med stor sannsynlighet må velferden kuttes eller skattene økes. Myndigheten vil ikke at vi skal skille mellom oss og dem. Det vil allikevel bli synlig at vi (oss) får økte utgifter for å finansiere oppholdet for våre nye landsmenn (dem).

Vil denne situasjonen øke eller minske tilliten og samholdet i samfunnet? På barneskolen lærte vi å multiplisere. 100.000 asylsøker per år i en 10-års periode vil endre Norges karakter fullstendig. Til hvilken pris?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.