Opposisjonens ordførerkandidat Aasa Gjestvang sier til HA 16. august at «rikspolitikk og lokalpolitikk ikke er sammenlignbart.» Dette er bare delvis sant. Alle partier er bygget på et verdigrunnlag, et ideologisk syn. Og det slutter ikke selv om man trår over en kommunegrense. Høyresiden vil alltid være nettopp det, høyresiden av norsk politikk. Frp slutter ikke å være Frp i Stange, selv om de samarbeider tett med Sp.

Det beviser jo blant annet valgprogrammet deres, hvor det er lagt stor vekt på et ønske om økt privatisering av helsevesenet og skoler. I tillegg viser programmet deres en svært innvandringskritisk holdning. Der skriver de blant annet dette: «Stange Frp ønsker ikke ytterligere bosetting av migranter, og det bør stilles strenge krav til allerede bosatte flyktninger.»

Her viser Frp nettopp mitt poeng, verdigrunnlaget og hva vi i partiene mener er viktig, skiller seg sjelden fra hverandre i rikspolitikken og lokalpolitikken. Vi i Stange Arbeiderparti deler ikke synet Frp har når det gjelder verken helsevesen, skole eller innvandring.

Vi mener at et sterkt fellesskap er det riktige, det skal være et samfunn med små forskjeller og hvor vi løser oppgavene sammen. Det skal være preget av åpenhet, velferd og trygghet for alle. Vi er opptatt av at solidaritet ikke stopper ved kommunegrensa, men også rommer mennesker i andre deler av verden hvor krig og krise herjer. Vi skal ta vårt ansvar og ta imot mennesker som trenger vår hjelp og vi skal fortsette det gode arbeidet som gjøres for integreringen her i Stange. Det er vårt verdigrunnlag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.