Hamar Høyre ønsker at det skal finnes gode og likeverdige alternativer til den offentlige skolen for elever og foreldre som ønsker andre tilbud i Hamar, selv om de aller fleste elever nå og i fremtiden går i den offentlige skolen.

Les også: Vil ha Wang Ung til Hamar

Hamar kommune på 30.000 innbyggere har ca. 60 idrettslag, vi har idrettsarenaer hvor det arrangeres både nasjonale og internasjonale mesterskap. I mange sammenhenger omtaler vi oss som idrettsbyen Hamar. Hvis vi ønsker å utvikle konseptet idrettsbyen Hamar, må vi gripe mulighetene som kan bidra til nettopp dette.

Les også: Søknad fra Wang

Hamar Høyre mener det er viktig å lytte til idrettens egne ønsker i denne saken. Ham-Kam, Storhamar IL Ishockey Yngres, Hamar IL, Hedmark Idrettskrets og Olympiatoppen Innlandet har i sine uttalelser til saken uttrykt at de støtter etablering av Wang Ung i Hamar.

Les også: Busterud skeptisk

For elever som ikke passer inn i en A4-skolehverdag kan dette være et godt alternativ. Disse elevene kan profittere på at skoledagen og læringsarenaen ikke legges opp etter den offentlige skolens rammer. Skolen fokuserer på individuell mestring og sosialt samhold for å oppleve glede i trening og aktivitet. De legger til rette for et sunt og utviklende miljø, med fysisk om mental stimulanse.

Wang UNG følger kunnskapsløftet og vil i tillegg ha ressurser til å følge opp hver enkelt elev. Det er ressurser som ofte blir offer for kutt i den offentlige skolen.

Høyre mente det da vi sa vi skulle bli en ja-kommune. Dersom flere mener det må vi si ja til idretten og aktører som ser potensialet for kommunen vår der vi selv, helt tydelig, ikke ser det..

Hamar Høyre ønsker Wang Ung velkommen til idrettsbyen vår.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00