Kåre Willoch påstår i sin nylig utgitte bok «Strid og samarbeid mellom høyresiden og venstresiden i norsk politikk fra 1814 til i går» at Arbeiderpartiet vinner valg fordi de har stjålet Høyres klær. Slik skriver og snakker en gammel høyremann som befinner seg fjernt fra historiens sannheter.

Høyresiden har her i landet som i Skandinavia og Europa forøvrig, hengt på slep etter den faglige og politiske Arbeiderbevegelse i utviklingen av velferdsstaten. En av våre største historikere, nylig avdøde professor Francis Sejersted, har gitt oss en objektiv analyse i sin bok «Sosialdemokratiets tidsalder». Om dette store sosialdemokratiske prosjekt, med særlig vekt på den sosiale integrasjon. Francis Sejersted var også et fremtredende medlem av Høyre.

Willochs nye bok er helt forkastelig og den hører hjemme på historiens skraphaug. Og særlig sett i forhold til Francis Sejersted objektive historie. Men slik er Kåre Willoch. Han påstår bestandig å ha rett, uansett motsatte historiske beviser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.