Et forslag om å bygge to høyhus på åtte etasjer i Kjonerudveien 2 i Ottestad ble presentert i Planutvalget i Stange kommune 25. september 2018. I det enstemmige vedtaket fra utvalget fremgår det at fortetting og høy utnyttelse er ønskelig, men at to punkthus på åtte etasjer (...) vurderes som massivt og ruvende i forhold til omkringliggende bebyggelse og landskap.

I kommunedelplanen for Ottestad står det at hensynet til kulturlandskapet og eksisterende bygg og anlegg skal vektlegges i planlegging av nye bygg og anlegg. Det skal legges vekt på å bevare åsprofiler og landskapssilhuetter.

Miljøpartiet De Grønne sier nei til høyhus i dette området. Kjonerudveien 2 ligger i et hellende terreng mot Mjøsa. Høyhus vil være dominerende og sperre for mjøsutsikten.

Noen synes å mene at høyhus vil være bra for den forventete befolkningsutviklingen i Ottestad, og at å bygge i høyden vil kunne spare dyrka mark. Men er ikke dette et litt for enkelt resonnement? Etter vår mening vil høyhus signalisere en form for urbanitet og vil kunne føre til ytterligere utbyggingspress, med fare for nedbygging av landbruksarealer.

Høyhus popper opp i regionen vår. Er høyhus blitt «det store nye», på linje med å bygge motorveier som gir en følelse av handling og styrke i lokalpolitikken? I vår tid betyr vekst og utvikling så altfor ofte nedbygging av natur, dyrka mark og kulturlandskap.

Det er vakkert på Hedmarken. Det rike historiske landskapet er noe å glede seg over – for alle vi som bor her, og for alle som vil flytte hit. Åsprofiler og landskapssilhuetter må bevares, som det så klokt står i kommunedelplanen for Ottestad.

Kommunestyrerepresentant Miljøpartiet De Grønne i Stange

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.