Selv tilhører jeg et mindretall av barn/ungdommer som trener lengdeløp ukentlig. I min aldersgruppe i Hamar idrettslag er det bare tre skøyteløpere. Det burde vært minst fem ganger så mange. Hvorfor benytter ikke flere barn og unge Norges beste skøytehall? I den andre store skøytehallen i Norge, Sørmarka arena i Stavanger, er det mye større aktivitet.

Mange ganger har jeg vært omtrent eneste på isen i Vikingskipet. Når jeg har vært i Sørmarka arena, har det vært fullt av mennesker, både store og små, enda det var om formiddagen på en arbeidsdag. De som eier og driver Sørmarka arena, Stavanger og nabokommunene, har klart å fylle hallen med folk og idrettsglede. Men i Vikingskipet er det ofte nesten tomt. Hva er grunnen til at vi ikke har fått til det samme i Vikingskipet som de har i Stavanger?

Det er mye dyrere å gå inn i Vikingskipet enn i Sørmarka arena. Ett sesongkort i Vikingskipet koster 2.375 kroner for barn. Sesongen varer bare i fire og en halv måned. Tilsvarende koster et månedskort i Sørmarka arena 250 kroner. Det er over dobbelt så dyrt for barn å trene skøyter i Vikingskipet.

Dessuten har Sørmarka arena en stor fin kafé i hallen. Gjestene kan følge med på det som skjer inne i hallen gjennom en glassvegg, og det vekker interesse. Kaféen holder åpent alle dager, og er åpen for alle, ikke bare de som har betalt for å komme inn i hallen. I Vikingskipet er kaféen stort sett stengt. Når den en sjelden gang er åpen, under store idrettsarrangementer som Hamarlekene, er det bare for dem som har betalt inngangsbillett til hallen.

Over halvparten av året, fra mars til oktober, er isen tatt av i Vikingskipet, med unntak av to uker i august da de har sommeris. Dette er merkelig. Det er jo en ishall. Vi som trener, synes isen burde vært der hele året.

Grunnen til at de tar av isen i sommerhalvåret, er at hallen da blir brukt til messer og arrangementer. Hamar kommune driver nemlig Vikingskipet gjennom et AS som heter HOA (Hamar Olympiske Anlegg AS). De har tolv ansatte. Halvparten av disse jobber med andre ting enn å skape idrettsaktivitet for folk flest i hallen. De arrangerer antikkmesse, matfestival og slikt. En av dem er en direktør som tjener 1,2 millioner kroner i året (2017). Hamar kommune taper penger på å ha alle disse høytlønnede ansatte som arrangerer messer i Vikingskipet.

Arrangementsdelen av HOA har gått med underskudd i mange år. I tillegg beslaglegger de den fine hallen der jeg og mange flere kunne ha gått på skøyter og hatt det gøy hele året. Er det dette denne flotte hallen skal brukes til, å være plassen der mange messer går med underskudd? Eller skal hallen brukes til å skape idrettsglede for barn og unge i Hamar? Hvis politikerne i Hamar kommune mener det siste, bør de legge ned arrangementsdelen i HOA.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.