Høyre har gjennomført en helsereform – Fritt behandlingsvalg for å ta best mulig vare på blant annet rusmisbrukere. Arbeiderpartiet vil sette oss år tilbake i arbeidet mot rusavhengighet om de kommer tilbake til makten.

Reform er svært god og er et verdig tiltak for psykisk syke og rusmisbrukere som står i kø for å få behandling. Pasienter med rus- eller psykiske lidelser får mulighet til å kunne velge behandlingssted selv. Fritt behandlingsvalg er et supplement til modellen som allerede brukes i dag. Dette bidrar til at flere kan ta steget ut av køene og inn i en behandlingssituasjon.

Å stå i behandlingskø for rusmisbrukere er alt annet enn trygt. Hverdagen er ofte preget av handlinger som er nedverdigende overfor seg selv, for å tilfredsstille impulsene til å ruse seg. Livet domineres av sykelighet, smerte, kriminalitet og dødelighet. Denne brukergruppen er ofte undervurdert og har i lang tid vært nedprioritert.

For Høyre har satsing på rusmisbrukere og psykisk syke vært en svært viktig sak i lang tid og siden vi inntok regjeringskontorene i 2013 har det vært en hovedprioritet. Det er en hjerterå beskjed Ap nå kommer med – de har bestemt deg for å skrote reformen om de overtar makten i 2017. De vil gjøre rettighetene til denne gruppen svakere. Det viser fullstendig mangel på solidaritet med psykisk syke og rusmisbrukere - de legger opp til en svært utrygg styring.

Høyre vil at flest mulig brukere skal få behandling. Vi har i samarbeid med Rusmisbrukernes interesseorganisasjon, gjennom høringer, konsultasjoner og i referansegrupper kommet fram til hvordan reformen skal fungere best mulig. Vi har involvert de regionale helseforetakene og helsedirektoratet, og Rusfeltets hovedorganisasjon støtter reformen. Høyre skal fortsette å jobbe for denne gruppens rettigheter, selv om Arbeiderpartiet kort sagt mener at dette arbeidet er meningsløst.

Leder i Hamar Høyre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.