Natt til mandag dro nærmere 25 medlemmer av Hamar Natur og Ungdom ut i Strandgata med én plan: Å lage sykkelvei med de midlene vi hadde for hånd. Nemlig krittspray.

Da Hamars innbyggere dro på skole og jobb gjennom den trange paradegaten noen timer senere, møtte de det signalfargede budskapet vårt om at «bilen er i veien».

Og selv om vi mener at budskapet ikke kunne kommet klarere fram, kan det virke som det har gått rett over hodet på ordfører Einar Busterud, og de engasjerte mennene på Facebook som ber oss ta livet av oss.

Vi har formidlet en utvetydig kritikk av at Hamar kommunes dårlige tilrettelegging for syklister ikke kan gjemmes bak noen hundre meter sykkelvei i bruddstykker spredt over byen.

LES OGSÅ: Her er de unge som malte Strandgata

Vi ville ta saken i egne hender, og vise at bilen kjører på et sted som kunne vært sykkelvei, hvis man for noen år siden virkelig hadde tenkt fremover.

Einar Busterud svarte at vi i NU «bommer litt fordi det er Statens vegvesen, og ikke Hamar kommune som eier Strandgata». Og kommentarfeltet på Facebook er for det meste preget av folk som mener sykkelveien vi tegnet ikke fungerer fordi Strandgata allerede er for trang for motgående trafikk, og dessuten kan vi holde oss på fortauet, og helst hjemme hos mamma der vi hører hjemme.

Vi har aldri ment at linja vi tegnet med krittspray på én side av veien, midt på natta er en plantegning for hvordan det burde se ut. Tvert imot. Det er for å vise hvor lite tilrettelagt Hamar er.

Folk i alle aldre har vist oss støtte på sosiale medier, og vi vet at vi ikke er de eneste som bryr oss om fremtiden. Vi trenger at Hamar løfter blikket, selv om veien ikke er «deres».

Vi kan dessverre ikke lage sykkelvei igjennom rådhuset, Einar.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.