Jens Haugan bretter til stadighet ut sin filologiske forkjærlighet for nynorsk, og at det norske folk trenger to offisielle skriftspråk for å kunne delta i det norske samfunnsliv.

Det er helt greit å mene i et demokratisk samfunn. Det mange av oss ikke liker, er at han hevder at vi bokmålsbrukere - det store flertall av den norske befolkning ikke skal ha rett til velge bort nynorsk - at vi ikke skal ha rett til å ville fjerne det tospråklige kravet med et ekstra overflødig skriftspråk - kun egnet til å skape forvirring og språklig usikkerhet hos barn og voksne.

Jeg gjentar - i håp om at han vil respektere følgende. Nynorsk er simpelthen ikke naturlig for oss å bruke.

Haugan skriver i sitt siste innlegg om demokratiske rettigheter at Truls Gihlemoen bedriver «offentleg mobbing av fleire hundre tusen nynorskbrukarar.»

Når Truls Gihlemoen foreslår å bytte ut tvangsnynorsk med eget eksamensfritt og valgfritt engasjement i egen dialekt, er årsaken at han anser den som særdeles viktig for elevenes personlighetsutvikling og språklig funksjonsdyktighet senere i livet.

Og hva mener så Jens Haugan om alle de andre innvandrerne til Norge, som nok ikke skal bli norskfilologer - og slipper å bale med nynorsk., som han sier er avgjørende for deltagelse i det norske samfunnsliv.

Denne gruppe nordmenn utgjør i dag ca. 15 prosent av befolkningen. Det er godt over dobbelt så mange som den gruppe som etter siste meningsmåling sier de frivillig bruker skriftlig nynorsk daglig. Da snakker ikke Jens Haugan lenger om mobbing. Han er helt taus.

Som om ikke det er et demokratisk problem?

Norsk Språkforening

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.