Mandag 9. april kom bekreftelsen fra Jernbanedirektoratet. Faktisk det samme som statsforetaket varsla for en stund tilbake. En hærskare av direktører har vurdert og konkludert. Wesensteen hadde parodien på «supperådet». Og den oppskriften er like god i dag ser det ut for. Beklagelig.

Til det beste for passasjerene og pendlerne sier de unisont. Skivebom svarer de. Og det er det.

Det er jo klart at det ikke kan bygges en meter skinnegang uten bevilga midler. Så kjære konsernsjefer og direktører i det opprinnelige NSB som har vokst seg store sterke og nå framstår som handlingslamma og faktisk blakke. Nå må dere gi tilbakemelding til statsråd, departement og Storting om at dere faktisk har et samfunnsoppdrag. Og – det er å bygge jernbane – flytte gods fra veg til bane – transportere passasjerer. Bevis det dere sier om «å bygge mest mulig jernbane for minst mulig penger…som er samfunnsnyttig og riktig».

Det som nå skjer – er at det blir dyrere å bygge desto lenger man venter. Påstanden om at dere ikke har kapasitet. Den holder ikke. Hvis det er tilfelle, så må «toppen» i de fire selskapene byttes ut før de påfører folket enda mer innhogg i skattepenga.

Så spørs det om det kan våknes i opposisjonen på Stortinget og instrueres. Hittil har det vært masse prat og ingen handling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.