Begrunnelsen er at tallene på veksten i nye innbyggere hittil i år ikke er bra nok for Hamar. Det er ingen tvil om at det er mange forhold som gjør Hamar attraktivt. Vi har har hatt en enorm god vekst i nye arbeidsplasser, et attraktivt arbeidsmarked med sterke kompetansevirksomheter, 4. beste grunnskole, et rikt idretts- og kulturliv, en urban by for å nevne noe.

Men det er ikke tvil om at bygges for lite boliger i Hamar og at vi trenger et mer variert boligtilbud. Det er direkte sammenheng mellom antall nye innbyggere og antall nye boliger/boligtilbudet. Posisjonen har vært bekymret for dette, men har så langt ikke tatt godt nok grep i denne utfordringen. Det har heller ikke kommet konkrete forslag fra opposisjonen. Men vi har satt temaet på dagsorden fordi vi ser at det må tas grep.

Derfor fremmet Tor Inge Martinsen på vegne av posisjonspartiene følgende tilleggsforslag i formannskapet 12.6 2019 sak 83/19 HANDLINGS- OG ØKONOMIPLANRAMMER FOR HAMAR KOMMUNE 2020-2023:

«Kommunestyret ber rådmannen legge frem en opptrappingsplan for økt boligbygging i Hamar. Planen behandles i løpet av første kvartal 2020. Planen må inneholde tiltak for variert boligbygging tilpasset ulike målgrupper».

Jeg har lenge ment at vi bør etablere et kommunalt eiendoms- og tomteselskap. Dette hadde vi programmet i Hamar Arbeiderparti for inneværende periode (2015-2019). Men dette er aldri fulgt opp og fremmet som forslag. Jeg mener fortsatt som jeg gjorde som ordfører når dette programmet ble skrevet, at et slikt selskap kan bli et godt verktøy for å øke trykket på å ha regulerte boligområder. Det å ha ferdig regulerte områder er prosesser som tar tid, slik at en hele tiden må jobbe langsiktig med dette. Jeg er helt sikker på at ordfører Einar Busterud vil støtte forslaget mitt. Og jeg håper dette også vil få bred støtte i kommunestyret både blant posisjonen og opposisjonspartiene.

I tillegg til dette må vi legge til rette for de som ønsker å utvikle områder, vi kan ikke verne alt selv om noen ønsker det, naboer må i en del tilfeller oppleve at det fortettes i nærområdet deres mv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.