Ingen vet hvordan det blir, men valgene vi tar nå kan hemme eller fremme god byutvikling og klimavennlighet. Mange flere både må og vil bo i sentrum og kunne gå og sykle, eller ta kollektivtrafikk til jobben. Byen bør bli mer by, men uten forurensing og støy. Attraktive områder nær sentrum og Mjøsa må brukes til god byutvikling og som attraksjon.

Jernbane er framtida, men den krever mye plass. Fint om stasjonen er nære sentrum, men ikke den beste løsningen at den okkuperer så mye av strandsona midt i byen. Å ha stasjonen ved Vikingskipet er også nære sentrum. Det gir utviklingsmuligheter for jernbanetrafikken både nord, sør og østover, og gir plass til byens muligheter til å bruke strandsonen til å gjøre Hamar enda bedre og en god miljøvennlig by.

Derfor må Hamarområdet også få en statlig bymiljøavtale, slik SV har foreslått flere ganger, slik at folk kan bo, arbeide og flytte på seg enkelt og klimavennlig.

Stortingsrepresentant SV

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.