Jeg er så heldig at jeg får være trener for en gruppe unge, energiske mennesker som elsker å bevege seg, som er full av energi og pågangsmot i forhold til å lære seg nye ting og gi alt på trening. Disse barna er født og oppvokst i idrettsbyen Hamar så de burde ha gode forutsetninger for å nå langt i idretten.

Selv er jeg tilflytter og jeg har vokst opp til dels i en turnhall. De fleste barna i min hjemby gikk på turn enten som basistrening for friidrett, som skadeforebygging og styrkeoppbygging for fotball og håndball eller med turn som hovedfokus. Turnhallen med alle dens aktiviteter er en viktig byggesten for all idrett der. I tillegg er alle gymsalene godt rustet med matter, bukker, tjukkaser mm som muliggjør basistrening også i mindre haller.

Sånn er det i en liten sørlandsby. Men i idrettsbyen Hamar finnes det ikke en turnhall. Gymsalen vi får benytte på Børstad har ikke en eneste matte vi kan rulle på. Hvordan skal vi kunne skape god helse og sterke kropper på fremtidens toppidrettsutøvere fra Idrettsbyen uten grunnleggende redskaper. Fotball og håndball har fått haller. Svømmehall har vi. Men vi trenger basishallen som kan være felles for alle idretter.

Turn-og allaktivitetshallen mangler. Koordinasjon, balanse, styrke, bevegelighet og mye treningsglede kan skapes i en sånn hall. Basistrening på tvers av lag og aldre ville vært mulig. Da hadde det blitt enda gøyere å være trener og inspirator for endel av byens unge borgere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.