Jeg tillater meg en liten replikk til SV-medlem Steinar Sætervadets leserinnlegg:

Jeg tror vi alle gjør klokt i å avvente enn så lenge en talleksersis om kostnadene ved de ulike alternativene for framtidig sykehusstruktur på Innlandet. Nå har vi fått SIs oversikt over bygningsmessige investeringer ved 0-alternativet. Det viser 12 milliarder kroner. La oss så tålmodig vente på tallene for hvert av de andre alternativene før vi startet sammenligningen.

Infrastrukturkostnader ved å bygge ett sykehus ved Mjøsbrua forventes også synliggjort i den bebudede samfunnsanalysen. Sætervadets beregninger ut fra en litt hjemmesnekret «dersom-hvis-såfremt-ifall»- metode er ikke spesielt imponerende og er ei heller kvalitetssikret. Jeg tror det vil gagne saken dersom Sætervadet i påvente av sammenlignbare tall, bruker tid på å besøke byen og også lese seg opp på hvor sentralt Moelv og Mjøsbrua ligger i Innlandet. En smule grunnleggende lokalkunnskap må forventes av oppegående personer.

Og avslutningsvis, Sætervadet: Ny sykehusstruktur er ikke bare en talløvelse; det er snakk om et best mulig helse- og sykehustilbud på Innlandet for framtida. Det dreier seg eksempelvis om å kunne gi øyeblikkelig og livreddende behandling til pasienter som får hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hva med å anvende litt tid på å lese hva Brukerutvalg og pasientorganisasjoner mener i sykehussaken? Tunge uttalelser fra fagmiljøene ved sykehusene på Innlandet bør også være obligatorisk lesing når vi legfolk skal mene noe om framtidas sykehusstruktur. I alle fall hvis vi vil pasientens beste.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.