Jeg tenker da på det som fyller forsiden pluss fire sider til: Det om en mann som er tiltalt for mord på sin kone, moren til to felles barn. Hvorfor trenger vi detaljer og spekulasjoner om dette i et par uker fremover? Vel, dere påstår sikkert at avisen må dokumentere fra der hvor det skjer: «Vi kan ikke lukke øyene for vold i familier». Nei, jeg ønsker ikke det, men omfanget på denne slags «nyheter» står ikke, som jeg oppfatter det, i proporsjon til hva vi trenger til grøten og kaffen på morgenen.

Nå hører jeg allerede kommentaren din: «Vår oppgave som nyhetsanker på Hedmarken er å formidle også dette, og hvis du som leser ikke tåler den slags, er det sider med sport og kultur mm å bla opp.»

Takk. Men i en tid når papiraviser er på vei ut, blir muligens rapporter fra der hvor sterke «nyheter» skapes et nødvendig opium for bransjen og for å gi sine ansatte oppgaver nok. Behovet virker å være stort, det ser vi for eksempel på hvordan filmen «Mordene i Kongo», og turneen til den involverte fyren, går så det suser i Norge. Det vil ikke overraske meg om det nettopp nå arbeides med å selge filmen til mange andre land. Dårlig reklame for fredsnasjonen vår, spør du meg, men som man sier: «Money Talks».

Det er selvfølgelig ikke bare-bare å velge hvordan rapportere fra den lokale, og den store verden år 2018. Men la oss reflektere over det som HAs ca 38.000 lesere, hvor mange er ungdom, kunne trenge mer av kanskje. Ja, økt informasjon om det som ikke får så mye oppmerksomhet. I avisen Dagens Nyheter i Sverige har man tidligere jevnlig hatt med noe som ble formulert som «Gode Nyheter», fakta og oppslag fra hele verden om positive ting som gjøres, og det er faktisk en del å ta av. Hvilke forandringer har ikke blitt til de seneste 50 årene for eksempel på områder som utdanning, helse, kulturutbytte og reisemuligheter. For å nevne noen svære tema.

I dag skapes relasjoner på individuell- og gruppe-initiativ i en helt annen utstrekning jf. med «i gamle dager». Jeg har venner som samler inn mobiler og briller, og gir til mennesker i fattige land. Noe som skaper bedre muligheter der.

Til slutt: HA kunne dessuten øke ambisjonsnivået gjennom å ha med mer innhold fra ikke bare Hedmarken. Det ville gi oss, som også har Aftenposten for å få med oss dette, en mulighet til å «droppe» den avisen og spare penga. Kanskje ville HA få flere lesere?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00