«Gretne gubber er Hamars problem», sier Knut Faldbakken i en helsides artikkel i HA. Uten å nevne kommunens milliardgjeld etter tre perioder med BBL-styring. «Der byen skiller seg negativt ut er ikke på området investeringer-», skriver han. Som om investeringer er «gratis»? Politiske avgjørelser i BBL-tiden må ikke kritiseres, synes det som.

Han skriver dette som svar på Finn-Åge Løvliens artikkel i HA nylig, om situasjonen i Hamar kommune. I en saklig, nøktern og riktig oppsummering. Slik folk i sin alminnelighet sikkert oppfatter den. En artikkel uten spor av grettenhet.

At Hamar kommune driver dyrt «skyldes ikke kulturhus og opprustning av bysentrum», skriver Faldbakken. Hvem er det som betaler renter og avdrag av vel to milliarder, - og hvem betaler de nye driftsutgiftene? Visste politikerne om konsekvensene av investeringer i to-milliardklassen, - hvordan økonomien ville se ut i fortsettelsen?

Så avslutter Faldbakken: «Tiden er ute for gretne gubber -», skriver han. Ja, nå som han tar over. Han boltrer seg i grettenhet, i sin artikkel. Overgår de andre gretne gubbene. Føler seg kanskje berettiget til å delta. Siden hans yrkesgruppe – forfatterne - mener seg å stå i spissen hva utøvelse av samfunnskritikk angår.

Ordførerkandidat Einar Busterud har bedt HAs redaktør om ikke å ta inn artikler fra «gjengangerne» (les: de gretne gubbene). Og Faldbakken stiller seg bak ham. For 70 år siden hadde vi fem års pressesensur her i landet. Da var de ikke født enda, de to.

Men nå er de gamle nok. Også til å tenke seg om. Men er så gretne, begge. Når de møter motbør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.