I alle år har jeg drømt om å være like tøff som Clint Eastwood i grisebarske westernfilmer som «For a Few Dollars More». Nå har drømmen gått i oppfyllelse:

Undertegnede står ute i gymshorts og Adidas-slippers og vanner rosene. Plutselig stjeler et blikk fra nabotomta oppmerksomheten min: Der ligger nemlig den svarte nabokatta og stirrer på meg med smale øyne, ikke helt ulik Lee van Cleef og hans elektriske tolkninger av mer eller mindre bøllete skurkefigurer. Vi holder blikket; stemningen er god. Men så skjer det store: Bak garasjen ser jeg den andre nabokatta luske seg fram inntil veggen. Brun og sjuskete, med et ondskapsfullt glis – akkurat som «Tuco» i de gamle filmene. Dette kommer til å eskalere, så jeg setter meg ned på huk og venter på at brunkatta skal runde hjørnet. FRES, sier det – og plutselig står begge beistene og stirrer på hverandre mens de skyter rygg. Ingen av dem blunker. De gløtter raskt bort mot meg, som nå har rykket nærmere.

Kveldssola gløder rødt over Jessnes. Øynene blir smale. Huden min er furet og værbitt idet jeg tygger på sigaren i munnviken. Jeg snerrer lavt og retter på hatten. I det fjerne høres ei spilledåse som blir stadig langsommere. Intensiteten stiger mens vi står der i vår krigerske trekant. Hvem trekker revolveren først?

Så kommer den avgjørende tabben: Den brunstripete inntrengeren kikker vekk i et lite øyeblikk. Den svarte katta somler ikke bort et sekund, og bykser fram mens det freses frenetisk. Brunkatta har tapt. Dyret klynker lavt og gjør en slukøret retrett bak garasjen.

«Bravo», grynter jeg med et sindig nikk – før jeg tar med meg sigaren, geværet og den grønne ponchoen og rir inn i den glødende solnedgangen. Sergio Leone kunne knapt ha regissert det bedre selv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.