Slik var min inngang til det lille oppussingsprosjektet jeg startet for en tid tilbake. Spådommene mine ble knust.

Det endte med budsjettsprekk, kompetansesprekk og en gedigen sprekk i timeplanen. For ikke var det enkelt, ikke var det raskt og ikke så billig som jeg tenkte heller. Det burde jeg ha skjønt, men optimistisk som jeg var, kom det som en overraskelse.

Maling trodde jeg skulle gå som en lek. Det var helt til jeg fant ut hvordan det er å male lister. Det jeg trodde var gjort som en sprint, gjort unna på minutter, viste seg å være et maraton. I etterkant kan det nok forklares med at jeg fant den mest tungvinte måten å gjøre det på. Det gjorde det nok heller ikke lettere å holde tidsplanen at jeg brukte halvparten av tida på irritere meg over at det tok lang tid. Jeg kan love at veggen har fått gjennomgå verbalt i det siste.

Å skru opp møbler trodde jeg skulle være ganske enkelt. Men når man er like praktisk anlagt som en lemur, så blir selv den enkleste oppgaven ganske krevende. Jeg tror jeg er ganske god på å lese bruksanvisninger, men det hjelper lite når det ikke går an å få det man leser fra hjernen og ut gjennom fingrene.

Og så var det budsjettsprekken da. Jeg var kanskje naiv da jeg trodde mine beregninger skulle holde. Jeg hadde blant annet glemt at man trenger mer enn maling for å male. En malerkost har vist seg å være nyttig, for eksempel. Jeg hadde for så vidt også glemt at møblene ikke dukket opp gratis.

Men etter mye irritasjon, noen betennelser og en god dose dumskap ble det ferdig. Det blir lenge til neste gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.