Kaviar eller baconost? Majones eller remulade?

Når man lever i hus med andre mennesker – det være seg i barndomshjem med foreldre, i studentkollektiv, eller med egne ektefeller, unger og samboere – før eller seinere må man forholde seg til disse andre menneskenes kjøleskapsvaner.

Og ja, det kan være en prøvelse.

Det er i alle fall å regne som en test av hvorvidt man har lyktes med barneoppdragelsen. Samt hvor kompatible man egentlig er som par. Omtrent den samme øvelsen som når ei gruppe venner skal dele en Twist-pose.

Vis meg din favorittbit og jeg skal ikke bare si deg hvem du er – men også hvem du passer sammen med.

For er det egentlig best om man liker den samme Twisten?

Da har man riktig nok felles smak, men vil få praktiske problemer med å fordele de skarve Lakris- eller Marsipan-bitene seg imellom. Krangel kan bli resultatet. Og man får dessuten dårlig utnyttelse av selve Twist-posen hvis begge parter lar de samme bitene ligge.

Her er det bedre om man liker diametralt motsatte biter. Da kan man trygt fordele posens innhold og begge blir fornøyd.

Da er er det annerledes med kaviaren og baconosten. Vis meg hvordan du klemmer på ei påleggstube av tynt metall – og jeg skal si deg hvor irritert jeg blir.

Er du gjennomtenkt eller impulsiv? Systematiker eller hensynsløs?

Dytter du kaviaren fram mot tuten ved å dra tuba flat mot kanten av kjøkkenbenken? Eller klemmer du egoistisk i veg – midt på – uten tanke for verken effektiv utnyttelse av innholdet eller den som kommer etter deg?

Jeg innser i alle fall at barneoppdragelsen langt fra er unnagjort.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.