Nå kan du begynne å planlegge hvordan du vil uttrykke deg i trafikken. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil fra neste år nemlig tillate folk å lage egne, personlige registreringsskilt på bilen.

For 9000 kroner kan du få din egen kombinasjon av bokstaver og tall, og overskuddet fra ordningen skal gå til trafikksikkerhetsformål. Akkurat det er formildende, hvis man først skal tillate at gærningene kjører rundt med 1D1OT eller VRDNSMSTER bak på hekken. For ikke å snakke om de engelske forkortelsene AGENT007, 1ANDONLY eller CUL8TR. For jeg spår at det blir en del amerikanskinspirerte skilt, siden USA selvfølgelig lenge har banet vei for såkalt «selfexpression» på «licensplate’n».

Svenskene har også fått boltre seg med humor og personlighet på bilen i 30 år allerede, selv om ord som «helvete», «Escobar» og «biltjuv» visstnok ikke er blitt godkjent. Heller ikke her hjemme kommer navn eller «statements» som kan utgjøre støtende meldinger til å bli tillatt. Skiltet må også være lesbart for både bomstasjoner og politi – så du kan antakelig slutte å google de mest fancy bokstav- og tallkombinasjonene. Men bilentusiaster med egen facebookside har ivret for denne muligheten lenge. Bare tenk deg litt om før du velger kjælenavnet «TYTTEBÆR» på den lille, røde Fiaten – og så bytter inn bilen i en ruvende, svart SUV. Du er nemlig nødt til å binde deg til det personaliserte skiltet for ti år om gangen. Det må Solvik’en huske på – for jeg tipper han også ønsker seg et. Og det er lett å se han for seg cruise rundt som MINISTER1, for eksempel. Men det som er kult i det ene øyeblikket, er mindre stas hvis bilskiltet ikke overlever valget i 2017.

Les også
DEBATT Mens mange fotballag i disse dager kjemper en kamp om overlevelse og medaljer, har gardina blitt godt trukket for i femtedivisjon. Der er ferien det viktigste.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.