Frosne skjøteledninger, frosne vannrør, frosne takrenner som renner over når sola står på, og det gjør den svært sjelden, men når den gjør det, så renner det over i frosne takrenner og det blir skøytebane under som man helt garantert faller på selv om man er forsiktig og prøver å gruse og prøver å holde seg på beina, prøver å gå forsiktig. Men man kan ikke vinne. Man kan bare ikke vinne.

Og bilene ligger strødd over alt, der står det en fortvilet småbarnsmor med en hylende unge på armen, han har snørr ned til beina og bilen hennes ligger med nesa ut i snøfonna fordi det knapt er mulig å ferdes under slike forhold, men man må ferdes likevel fordi man skal på jobb og man skal i barnehage og hvor er den egentlig, den bussen som politikerne sier vi skal ta på jobben? Kanskje den også ligger i snøfonna. Eller er lagt ned.

Og strømregninga har så mange siffer at den ikke fikk plass i nettbanken, e-verket må kjøre dem ut og henge dem på dørene til folk, og betaler du ikke fryser du høyst sannsynlig i hjel fordi det kommer aldri til å bli varmegrader igjen og dessuten greier du ikke å bære ved med alle de beinbruddene og armbruddene og ribbeinsbruddene du har pådratt deg i vinter som en følge av blåhålke og snø oppå blåholka. Og der kommer brøytebilen og måker igjen innkjøringa til gårdsplassen din, den som du akkurat hadde greid å få åpna opp slik at du muligens, muligens, hadde en sjans til å komme deg på jobb. Og hendene blør og sinnet koker.

Vinter. Kort oppsummert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.