Min første tanke var «uæh!» og «æsj!». Når sant skal sies byr hele ordet meg generelt imot, bare smak på det: pissoar.

Like fullt, nå kommer verdensnyheten til Norge, som det står i pressemeldingen: Pissoar for kvinner.

Den ene delen av meg vemmes som sagt bare ved tanken på konseptet pissoar. Jeg vil tro at det ringer en gjenkjennende bjelle hos de fleste som en eller annen gang i livet har jobbet dugnad og blitt tildelt oppgaven med å vaske doer. Altså pissoarer. Der menn gjør sitt fornødne, og der det er åpenbart at de grovt overvurderer egen treffsikkerhet – samt at den synker omvendt proporsjonal med stigende promille.

Pissoar er ekkelt. Per definisjon. Ok, for å være helt nøyaktig – uten at det gjør saken noe bedre – er det i og for seg ikke pissoaret isolert sett som er problemet, siden det ofte er det minst klissete og møkkete – jamfør nevnte treffsikkerhet.

Men så er det den andre delen av meg, den som har stått i endeløse køer på konserter og festivaler, som har forbannet kvinners mystiske evne til å gro fast på doskåla. Som bruker helt uforståelig lang tid inne bak døra uten snev av hensyn til sine tissetrengte medkvinner. For den delen av meg, virker pissoar for kvinner som en forlokkende løsning på et evinnelig tilbakevendende problem. Og vi er da – ikke minst av rent fysiologiske grunner – mer treffsikre, er vi ikke?

Jeg rister av meg fordommene, for ifølge leverandøren er damenes bruk av «Lapee», som nyvinningen heter, seks ganger så effektiv som ved bruk av vanlig festivaldo! 30 sekunder vs. tre minutter. Det er mye lidelse og ergrelse spart, det.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00