Min første tanke var «uæh!» og «æsj!». Når sant skal sies byr hele ordet meg generelt imot, bare smak på det: pissoar.

Like fullt, nå kommer verdensnyheten til Norge, som det står i pressemeldingen: Pissoar for kvinner.

Den ene delen av meg vemmes som sagt bare ved tanken på konseptet pissoar. Jeg vil tro at det ringer en gjenkjennende bjelle hos de fleste som en eller annen gang i livet har jobbet dugnad og blitt tildelt oppgaven med å vaske doer. Altså pissoarer. Der menn gjør sitt fornødne, og der det er åpenbart at de grovt overvurderer egen treffsikkerhet – samt at den synker omvendt proporsjonal med stigende promille.

Pissoar er ekkelt. Per definisjon. Ok, for å være helt nøyaktig – uten at det gjør saken noe bedre – er det i og for seg ikke pissoaret isolert sett som er problemet, siden det ofte er det minst klissete og møkkete – jamfør nevnte treffsikkerhet.

Men så er det den andre delen av meg, den som har stått i endeløse køer på konserter og festivaler, som har forbannet kvinners mystiske evne til å gro fast på doskåla. Som bruker helt uforståelig lang tid inne bak døra uten snev av hensyn til sine tissetrengte medkvinner. For den delen av meg, virker pissoar for kvinner som en forlokkende løsning på et evinnelig tilbakevendende problem. Og vi er da – ikke minst av rent fysiologiske grunner – mer treffsikre, er vi ikke?

Jeg rister av meg fordommene, for ifølge leverandøren er damenes bruk av «Lapee», som nyvinningen heter, seks ganger så effektiv som ved bruk av vanlig festivaldo! 30 sekunder vs. tre minutter. Det er mye lidelse og ergrelse spart, det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.