Det kan jo faktisk være et kupp da, mamma!

Ingen ting er som å ha med seg en støttespiller når man sveiper innom bruktbutikken. Jeg står med en keramikkvase i hendene. En som fanget blikket mitt idet jeg gikk ned trappa fra en etasje med heller ordinære kjøkkenstoler fra 1987 og bokhyller i tung teak. Jeg var ikke ute etter noe av det. Ikke verken sprinkelsenger, ikea-tallerkener eller krimplinbluser. Selvfølgelig var jeg ikke på jakt etter en vase i blått og brunt, heller.

Men så sto den der plutselig, og krevde min oppmerksomhet. En signert, dansk vase fra begynnelsen av 1900-tallet. Og jammen hadde også bruktbutikken skjønt at dette var en gjenstand litt utenom det vanlige. Den hadde fått en ganske annen prislapp enn varene på tikronersbordet. Jeg tvilte, i alle fall utad, overfor 13-åringen: Hva trur du pappa sier?

Han parerte direkte: Men det er jo en investering! Gutten var tydelig fascinert, åpenbart mer av tanken på å snuble over noe som kunne ha verdi blant alt skrotet, enn av selve vasen i seg selv. Han kom med de forløsende ord. Vel talt! For tenk det, her sto vi overfor et objekt som ikke bare fanget oppmerksomheten og holdt på den, med sine terrakottabrune ranker på blå glasurbunn, akkompagnert av svarte prikker. Det var også potensielt en liten gullgruve, i alle fall verdt noe.

Da 13-åringen seinere overbeviste meg om at det var helt innafor å kjøpe tre ståltrådkurver hvis jeg var ute etter «en rustic look», skjønte jeg at han er akkurat rette medisin når man har beslutningsvegring.

Og nå står vasen på kjøkkenbordet med blomster i. Og har allerede fått affeksjonsverdi.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.