Ikke så ofte, antakelig. Og det bør det nok ikke være, heller, hvis vi noenlunde skal beholde vår mentale helse og ikke utvikle en hemmende grad av bakterieangst og generell berøringsaversjon.

Men når man har to gutter i huset med velutviklet interesse for kuriositeter, nysgjerrighet på faktabøker, fascinasjon for Guinness rekordbok og hang til en rekke andre publikasjoner, tv-program og youtubekanaler som strør om seg med såkalte funfacts – da kan hverdagslige trivialiteter fort snus på hodet og få et skjær av ubehag.

Som for eksempel at mennesker hver dag mister ti gram hud. Av alt som er blitt sagt på Skavlans fredagsprogrammer denne vinteren, er det én ting som festet seg blant sofabeboerne i heimen. Hver dag flasser, fliser, feller og strør vi alle rundt oss med ti gram døde hudceller. «Hundre dager og du har mista en kilo hud» regnet Mannen fort sammen. Jeg grøsset og så levende for meg de fire kiloene (!) kjernefamilien legger fra seg i løpet av et drøyt kvartal. «Er det rart det blir støvete i huset!?» konkluderte jeg med en dose avsky. Som bare økte når jeg tenkte på arbeidsplassen. Full av organisk, menneskelig avfall.

Den trivielle, men litt ekle hud-informasjonen la ingen demper på ungas fredagsstemning. Selvfølgelig ikke, det er ingen av dem som tar nevneverdig ansvar for å svinge støvkluten hjemme, så hvor partiklene, dottene og bøsset faktisk kommer fra, er de ikke opptatt av. Verre med de to voksne, som vet at dette er slik vi sakte, men sikkert forgår. Ti gram per dag. Helt til fornyelsesprosessen stopper og det en dag er helt slutt. Så blir vi til støv på ordentlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.