Desember har til nå vært en måned da viktige avklaringer nærmest har stått i kø. Søndag fikk vi slått fast at Norge ikke er verdens beste i håndball.

Kort tid før hadde det blitt klart at Carl I. Hagen ikke blir medlem i Nobelkomiteen og at det nå for alvor er muligheter for at det igjen blir Venstre-folk i regjeringskontorene. Nå står en ny og viktig avgjørelse kanskje for døren.

Forskere ved Oxford-universitetet i England mener nemlig snart å kunne slå fast at julenissen fantes. De har funnet skjelettrester de mener å kunne bevise stammer fra selveste julenissen. Ved hjelp av karbondatering har de slått fast at beinrestene stammer fra det 4. århundret. Og hvis alle teorier stemmer, kan dette være en del av en samling av mange skjelettbiter samlet gjennom mange år, og som alle kan stamme fra julenissen. På et vis kan de nå med andre ord kanskje kunne montere sammen en hel julenisse.

I desember er det tid for ønskelister. Øverst på forskernes ønskeliste står tillatelse til å gå løs på de øvrige skjelettbitene, for å se om de alle stammer fra det samme individet. De har derfor opprettet kontakt med dem som bestyrer skjelettsamlinger i de italienske byene Venezia og Bari. Vi går utvilsomt en spennende tid i møte nå like før julehøytideligheten ringes inn.

Men spørsmålet om hvorvidt julenissen fantes er kanskje å stille en viktig problemstilling fullstendig på hodet. Det forskerne egentlig jobber med å bevise, er jo at julenissen ikke finnes. Julenissen er død – og begravet.

Selv om den senere er gravd opp igjen og spredd ut over store områder. Men det er fortsatt fem dager igjen til jul. Det er vel mange som håper at de jobber litt mindre med saken de nærmeste dagene, for å kunne stille den endelige avgjørelsen litt i bero. For eksempel til litt ut i neste uke.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.