Uansett stilling eller stand; sola har snudd, et nytt år er i emning og det er tid for vareopptelling. Lett for den som selger biler, ikke fullt så overkommelig for den som klipper hår. Men sånn er det.

Mens bruktbilselgeren kan ta en ettermiddag og telle biler i bakgården, er det antagelig mer krevende for frisøren som må krype på alle fire og telle hår og skille hår - de svarte for seg, de lyse for seg, de med krøller og de helt glatte i hver sin haug, kvinner og menn i hver sin krok. Så er det bare å legge seg flat og telle. Antagelig krabber han rundt og drømmer om en kundemasse bestående av flintskallede akkurat da, det er mindre jobb med dem.

Rent personlig har vi også gjort forsøk på en slags vareopptelling for året. Vi har telt antall koner og barn i husstanden og kommet til en pluss to, som etter gammel skolelærdom er tre. Med andre ord: Balanse i forhold til sist vi hadde opptelling. Altså på det jevne, intet nytt under solen her i gården.

Og vi har alltid lys på sykkelen og kattøye bak, og aldri brutt fartsgrensen og aldri tatt beinkrok på nabo’n, ikke en gang tenkt tanken. I det hele tatt: Helt flint.

Når det gjelder utsiktene framover, er det ikke like lett å ha oversikt. Forsettene er mange og i overkant gode, som alltid, men hvordan fasit vil bli til syvende og sist, blir ikke klart før etter opptelling om et år. Kanskje vil drømmen da bli å se tilbake på et flintskallet år, et år uten riper og rynker, et år så polert som en strøken bruktbil som ikke en eneste gang har vært utenfor skjulet i bakgården, ikke utsatt for så mye som en regndråpe, en neve solskinn eller langt mindre håndholdt kjevle med hard slagkraft.

Men er det så nøye?

Ha et Godt Nytt År!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00