Det tok likevel ikke lang tid før idyllen ble brutt. Jeg ble brått oppmerksom på stadig økende fnising og fisling fra den andre siden av gjerdet. Plutselig skjedde det: En tynn vannstråle skjøt over fra naboen og traff verandaen med et bløtt plask. Jeg skvatt til – bare for å oppdage at naboen stakk hodet opp – med dagens bredeste glis og et rosa vannvåpen i hendene. Jeg lo høflig og forholdt meg helt i ro. Deretter tuslet jeg langsomt ut i garasjen, tilsynelatende fordi jeg ikke ønsket å være med på dette våte og umodne tullet.

Men nei, du – jeg gir meg ikke så lett! Inne i garasjen fisket jeg fram det største vanngeværet, fylte det til randen, snek meg ut, hoppet over gjerdet og lusket meg fram bak naboens garasje. Jeg må ha sett rimelig halvgæren ut der jeg snek meg rundt – krokrygget, med et grønt gevær og verdens mest barnslige glis. Sakte rundet jeg hjørnet og fikk øye på naboene ute på plassen. De syntes nok at undertegnede var kjedelig som ikke ville være med på leken. Så feil kan man ta! Med et jungelbrøl hoppet jeg fram, fyrte av en rekke salver – og forsvant jublende bortover på steinhellene. Krigen var i gang – og jeg hadde nettopp gjennomført et bakholdsangrep så briljant at både Rommel og Patton hadde blitt imponert. Etter noen minutters ellevill krig, akkompagnert av oppgitt hoderisting fra gamle fru Hansen i nummer sytten, ble vi enige om uavgjort. Men, krigen er definitivt ikke over. Nå er det rett ned på CC for å kjøpe enda større vanngevær.

Innimellom ugressluking og klesvask er det godt å vite at man aldri blir helt voksen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.