Det er en mørk og forblåst aften i Oslo. Trøtt og forvirret surrer jeg rundt i Kvadraturen når det plutselig skjer noe som skal endre livet mitt ganske radikalt:

På veg ned Rådhusgata hører jeg en underlig lyd. En svart skygge kommer susende gjennom lufta: «Flaffalafah!», sier det – også kjenner jeg noe som treffer øret mitt.

Hva i helv…?! Flaggermus-angrep!!

Unntakstilstand innføres umiddelbart. Er jeg bitt? Dødelig såret? En rask medisinsk sjekk antyder at det meste er på stell. Men, jo mer jeg kjenner etter, desto mer sikker blir min indre hypokonder på at jeg kan være bitt i øret.

Det er likevel ikke noe merkbart sår, så jeg rister av meg den ubehagelige tanken.

Den interne havarikommisjonen min kobles likevel rutinemessig inn. Kunne kollisjonen ha vært hindret? Flaggermusa kom dundrende mot meg som en eplekjekk fregatt uten lys. Med min tunge kropp var det umulig å svinge styrbord og unngå sammenstøt.

Kan den flyvende djevelen ha blitt blendet av lys? Eller kan en mystisk stormakt i øst ha påvirket dens ellers så eksepsjonelle manøvreringsevner?

Jeg føler meg plutselig så annerledes der jeg trasker rundt alene i natten. Mørk og farlig, med et grettent drag over fjeset. Jeg snerrer olmt mot fulle julebordgjester som ramler ut av puben for å kaste opp i nærmeste drosjebil.

Det lukter svidd. Bygatene fylles av røyk mens dørvakter og fylleramp kikker rundt for å finne årsaken. Sirener uler i det fjerne.

Ved festningen står ei utenlandsk dame i altfor kort skjørt og vinker. Jeg raser forbi. «Det må da være mulig å kle på seg når det er vinter!»

Jeg våkner grytidlig dagen etter - hjemme i min egen seng. Allerede klokken sju er dagslyset uutholdelig, så jeg trekker for gardinene og fikser en blodig biff til frokost. Trenger ikke kniv og gaffel; bruker bare hjørnetennene til å rive i meg det rå kjøttet.

Hypokonderen fikk åpenbart rett: Jeg ble bitt, og nå har jeg blitt til en vampyr.

Det er søren meg like irriterende hver gang det skjer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00