Jeg vandrer hvileløst rundt på prærien nå. Der jeg kommer fram. Snøen er fortsatt meterdjup, men jeg vandrer hvileløst rundt der jeg kommer til. Det drøpper av takene og det drøpper av trærne og snart. Temmelig snart. Stiger sevja i bjørka og det gjelder å komme den i forkjøpet. Det er kamp mot klokka for den som vil ha tørr ved til vinters.

Det nærmer seg høysesong for den sagofile. For den som vet at den mann som lar sine nærmeste fryse til vinters, han lider av alvorlig karakterbrist. Det er derfor vi går og sparker i råtten snø, vi sagofile. Vi som vet, som faktisk vet, at det er mulig her i livet å file seg fram til pur, utilslørt lykke og firkantet sagflis. Lykke i form av å kjenne at sagtenna tar tak i stammen og spiser seg innover, centimeter for centimeter, til vi kommer felleskåret i møte. Og bjørka får slagside, bikker og legger seg flatt bortover bakken.

Jeg har alltid med meg kaffe i skauen. Kaffe og brødskiver med pultost på. Å sette seg på ei nyfelt bjørk med kaffekoppen, kjenne at det lukter av vårlig skogbunn. Det er også en form for pur lykke. Det er når man sitter slik at man kjenner på det beste våren har å tilby; sol som prikker i vinterblek skalle, varme som frister vekstene som ligger skjult i bakken opp i lyset, viten om at ens egen innsats sammen med saga er med på å holde en i stand til å fyre seg gjennom nok en fordømt vinter. For den kommer alltid. Det må man ikke undervurdere.

Men enn så lenge går jeg altså hvileløst rundt her med fil i hånd og sparker rastløst i snøen. Lampa på himmelen gir håp om at det ikke går lenge nå før det blir fri sagførsel i totakts tempo.

Det nærmer seg atter gode tider for den sagofile.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.