Forventningsfull står jeg ved bagasjebåndet på Kjevik flyplass i Kristiansand. Etter en stressende tur med kanselleringer, nye flybilletter og levering av spesialbagasje, var jeg snart klar for fisketur. Det eneste som manglet var at fiskestengene dukket opp på bagasjebåndet. Det skjedde ikke.

Neida, flyselskapet hadde valgt å sette igjen stengene på Gardermoen. Og der gjorde de sikkert nytta si. Ikke vet jeg om det var noen gode fiskevann i nærheten som skulle testes, eller om det var kredittkortselgerne som skulle bruke dem til å hanke inn potensielle kunder. Faktum ble hvert fall at vi sto klare til en fisketur uten fiskestenger.

Å droppe turen var ikke noe alternativ. Her var det vel bare å ta fram urmennesket i seg, kaste seg ut i elva, og fange laksen med bare nevene. Det kan du jo forresten prøve å se for deg. To hedmarkinger plaskende rundt i ei lakselv uten noen form for fiskeutstyr. Du kan jo sammenligne med bildet av en viss Engerdals-prest som har versert i mediene de siste dagene.

Det var hvert fall en idé, men det ble jo ikke slik. Vi måtte nok bite i det sure eplet og sørge for at vi fikk ordentlig fiskeutstyr. Uten at det hjalp nevneverdig. Det eneste som beit på kroken var en ål. Eller hoggorm da, som vi hedmarkinger fort kunne tro dette lange vesenet var. Slike ting er ikke vi vant med. Laksen beit derimot ikke. Heldigvis kunne vi skylde på utstyret. Dag to skulle ikke bli særlig bedre. Litt mer fisk ble det, men lavvo i regnvær og med storm i kastene, er ikke mer enn en halvvegs hyggelig kombinasjon.

Og hva skjedde med fiskestengene som aldri kom med flyet? De hadde dukket opp på flyplassen så de kunne hentes når snuten ble vendt hjemover. Bortkastet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.