Årets første mandag ble også den verste. I utgangspunktet skulle jeg nyte min siste fridag, men over meg hang en mørk sky: Hvordan skulle jeg klare å vri døgnrytmen tilbake etter noen late og deilige uker med film, brus og sjokolade til langt på natt?

07:57. Alarmen brølte, men jeg skjønte null og niks. Det var jo ennå mørkt ute! Jeg skrapet sammen siste rest av selvdisiplin og krøket meg på badet der jeg ble stående i en time og føne meg rett i ansiktet for at ikke øyelokkene skulle falle ned. Ferden fortsatte ned i stua, hvor jeg ble sittende og stirre apatisk ut i lufta. Hva i alle dager skal man gjøre – grytidlig en mandag i januar?

Som om ikke det var nok, så har jeg også kuttet ut sukker – rått og nådeløst. Omkranset av sunn mat spikret jeg igjen utgangsdøra og barrikaderte meg inne i mitt eget lille Trainspotting-øyeblikk – på god avstand fra alle søte fristelser. I et kort øyeblikk følte jeg meg usannsynlig sterk mens jeg knasket på et spinatblad. Men, det gikk ikke lenge før abstinensene slo inn for fullt: Hvileløst svinset jeg mellom stua og kjøkkenet for å pløye meg gjennom alt av skuffer og skap for ørtende gang – i desperat håp om å finne en eller annen skjult godbit. Men nei, ingenting. Ikke så mye som en smule inntørket marsipan.

Et triks er å drikke te med honning. Det demper søtsuget i en time, men så er det på’n igjen. Neste triks ble kaffe, men da ble alt bare verre: Nå LØP jeg mellom stua og kjøkkenet på intens jakt etter godteriet som ikke fantes. Nå kom også aggresjonen, hodepinen og rastløsheten. Til slutt måtte jeg gaffateipe meg selv til en pinnestol for å ikke løpe til bilen og hamstre krembanan på bensinstasjonen. «Søtsuget går over om noen uker», sier folk. – Fint og flott, men innen den tid har jeg mest sannsynlig gnagd av meg begge armene i frustrasjon. I mellomtiden vil jeg anbefale deg å holde litt avstand til meg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.