Det er litt uvant på mårrakvisten. Men det går seg fort til. Det er egentlig sånn je gjør når je er på ferie. I varmere land ved blått hav. Går uten sokker i skoa.

Nå er je på tur på jobb. Klokka har ennå ikke passert åtte. Det er onsdag morgen, en av de siste dagene i det Herrens år totusenogatten. Og je ska på jobb uten sokker i skoa.

Det er under åtte uker siden husbonden molefonken sto og stirret rett inn i en kvit vegg av snø og is der katta nå ligger og ruller seg i brunsvidd gras som det ikke er noe poeng å klippe. På et tidspunkt lurte je i fullt alvor på om den snøhaugen ville forsvinne. Sånn før det kom mer, liksom. Det gjorde’n. Den sank i bakken som Raymond gjør på meningsmålingene i hovedstaden, og etterlot seg brun plenbakke som ble grønn, og som nå er tilbake til brun.

Det knitrer under skoa, det er sånn lyd som når du går ut av et gresk hotell en kveld i august og sola har stekt ihjel både hus, biler og båter og gras. Og du kan høre foten rulle over knustktørr bakke og du tenker at det er utrolig at de i det hele tatt har vann i springen i dette landet. Det er bare det at nå er det ikke i Hellas det knatrer av svidd torv under skoa, men det er av alle steder i Furnes. Der slike lyder føles høyst eksotiske. Je priser det, jammen gjør je. Det er lov å sende en liten tanke til de som prøver å produsere den jordbæra vi gjerne vil ha i juli, vi får krysse fingra og håpe Ledelsen der oppe skjenker dem en skvett så vi får tel noe med fløte på. Og at det blir såpass med korn på jordene at det går an å få kjøpt seg en velbrygget en med dogg på glaset utpå høsten.

Men i påvente av regnvær og kaldere dager. Så søv je med bare dynetrekket som dyne. Og går uten sokker i skoa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.