Han er ikke aleine. Stasjonen er tettpakket med folk denne kvelden. Stemningen er på topp, og det samme er lydnivået fra de diverse festlige lagene som står stimet sammen på perrongen.

Toget kommer, og stimen siger ombord. Sild i tønne. Den noe kuede natteravnen innser at det her blir en forsvinnende liten sjanse til å finne sitteplass, for ikke å snakke om en i rolige omgivelser. Så får han en glimrende idé. Komfortvongen foran i toget er nesten tom for folk, og virker herlig forlokkende med sine romslige seter med masse beinplass. Iveren blir stor, og den dempes ikke av at et fåtalls festlige passasjerer også har fått samme idé. Kupéen er stor, tenker natteravnen. Han fisker opp øreproppene fra lomma og synker tilfreds tilbake i setet.

Kort tid senere kommer konduktøren. Vel vitende om at det er dårlig med sitteplasser i resten av toget, tenker natteravnen at han denne ene gangen skal få lov til å sitte komfortabelt uten ekstra utlegg. Så tar konduktøren en prat med festgjestene foran i kupéen, som etter litt diskusjon seg imellom reiser seg opp og trekker bakover, ut av vognen. Konduktøren kommer bort til natteravnen. – Her koster det 100 kroner ekstra å sitte, men det er ledige plasser i bakerste vogn, sier hun vennlig men bestemt.

Det ble en høylytt «walk of shame» gjennom toget den kvelden. Heldigvis ble kommentarene fra de festlige passasjerene overdøvet av lyden av Slayers «Raining Blood» i natte- ravnens ørepropper.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.