Landingen er silkemyk. De suger blod, du rekker så vidt å eliminere det første beistet før horder av insekter følger på. Det blir stillingskrig.

Se for deg bildet, du ankommer parkeringsplassen på hytta. Lengter etter fjelluft. Så åpner du bildøra og velkomsten er ganske ubarmhjertig. Mygg, mygg og atter mygg. Myggen og deres lakeier knotten vil visst ikke at vi skal innta fjellverdenen. Jeg trodde ikke det var mulig å bli så populær, men myggår er det visst støtt. 2017 intet unntak.

Så er det min tur til å ta igjen. Vi har jo myggspiralen, hatet og elsket. Frarådet i bruk, på grunn av angivelig helsefare ved innånding. Det fnyser imidlertid produsenter av og sier den er ufarlig. I sommer har jeg prøvd typene Myggolf, Raid og US Navy 622. Sistnevnte ble ervervet i Sverige. Myggspiral ble utviklet for amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Denne sommeren har myggspiralen hatt god effekt for meg. Stanklene er holdt på god avstand og blodige, kløende myggstikk er unngått. Problemet er imidlertid at tilvirkerne, tydeligvis skal være rasjonelle og slå to fluer i en smekk. Spiralene er nemlig støpt to og to. De er så sammenvevd at du garantert brekker spiralen i flere biter.Øvelse gjør mester. Bare prøv.

Et kompliment skal produsentene ha. Medfølgende myggspiralholder har to innhakk der du kan plassere de knekte spiralene. Kanskje har de også har skjønt poenget. At det er ingen lett øvelse å skille to myggspiraler uten at de knekker. Faktisk står det på varedeklarasjonen at biter av spiralen festes på denne måten. Jeg har greid nesten en pakke på 10, bare en knakk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00