Landingen er silkemyk. De suger blod, du rekker så vidt å eliminere det første beistet før horder av insekter følger på. Det blir stillingskrig.

Se for deg bildet, du ankommer parkeringsplassen på hytta. Lengter etter fjelluft. Så åpner du bildøra og velkomsten er ganske ubarmhjertig. Mygg, mygg og atter mygg. Myggen og deres lakeier knotten vil visst ikke at vi skal innta fjellverdenen. Jeg trodde ikke det var mulig å bli så populær, men myggår er det visst støtt. 2017 intet unntak.

Så er det min tur til å ta igjen. Vi har jo myggspiralen, hatet og elsket. Frarådet i bruk, på grunn av angivelig helsefare ved innånding. Det fnyser imidlertid produsenter av og sier den er ufarlig. I sommer har jeg prøvd typene Myggolf, Raid og US Navy 622. Sistnevnte ble ervervet i Sverige. Myggspiral ble utviklet for amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Denne sommeren har myggspiralen hatt god effekt for meg. Stanklene er holdt på god avstand og blodige, kløende myggstikk er unngått. Problemet er imidlertid at tilvirkerne, tydeligvis skal være rasjonelle og slå to fluer i en smekk. Spiralene er nemlig støpt to og to. De er så sammenvevd at du garantert brekker spiralen i flere biter.Øvelse gjør mester. Bare prøv.

Et kompliment skal produsentene ha. Medfølgende myggspiralholder har to innhakk der du kan plassere de knekte spiralene. Kanskje har de også har skjønt poenget. At det er ingen lett øvelse å skille to myggspiraler uten at de knekker. Faktisk står det på varedeklarasjonen at biter av spiralen festes på denne måten. Jeg har greid nesten en pakke på 10, bare en knakk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.