Men allerede før kaffe med rikelig av grut, ble det klart, at man må ned til Mesnali for å puste ut.

For jeg har vært på Manhattan, og har tråkket inni fjellet Torghatten. Men har aldri følt meg så innestengt som under kaffeskvetten.

Det var hytter så langt øyet kunne se. De lå tette som bringebærkratt, som stabler med ved.

En gang var det bare grana som sto her oppe, litt skjeggete og puslete i toppen. Nysgjerrig måtte den skotte, når to karer kom over fjellet med pjokken.

Nå ser grana gravemaskiner, lastebiler og stabler med planker. Men den holder ut, stolt, i lange ranker. En hare langer ut over isen, den er sliten, er det verdt prisen?

Kaffen er kald, men magen vil ha karbohydrater. Svinger innom kafeen, og får et måltid medisterkaker.

Potet, brun saus og litt ketsjup på. Men var ikke de gulrøttene litt vasne og rå? Men er høflig og er innforstått: du spiser opp det du har fått.

Utenfor døren slår vinden imot. Det blåser fra nord. En kar søker ly bak ei oppreven trerot.

Jeg setter meg i bilen, og får den i gir. Plutselig er naturen der, i form av en hyttevegg og et elggevir.

På veg hemat så utstøter jeg et skrik: det blir ikke storbyferie i år, for jeg har alt vært på en slik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.